sâmbătă, 11 aprilie 2015

Ca la tara...

Evident ca nu ai sa dai cu sapa pe ploaie si nici iarna cand pamantul este inghetat. In acele momente se sta in casa, dar cu folos. Este un timp pe care il aloci unui anumit rasfat. Poti face placinte, dulceturi pentru iarna, poti repara ceva, coase sau impleti, poti asculta emisiuni la radio sau te uiti la televizor, iti poti decora casa, sau primi oaspeti cu care sa mai schimbi o vorba.

Un alt dezavantaj, caruia eu i-as pune ghilimelele de rigoare, ar fi aleile si ulitele impracticabile pe timp ploios. Asta inseamna sa te infrunti cu noroiul daca este musai sa iesi pe-afara. Insa neplacerile provocate de el se pot inlatura usor cu o pereche de cizmulite din cauciuc care se intretin usor si fara efort prea mare. In plus, pastrate curate, ele protejeaza bine picioarele.

Cred insa ca cel mai mare "dezavantaj" l-ar constitui faptul ca esti impins sa-ti asiguri singur cea mai mare parte a hranei. Pe de-o parte sunt legumele, pe de alta carnea. Aceasta din urma se poate rezolva mai simplu crescand cateva gaini si un cocos in curte.

Sunt usor de intretinut si de hranit si constituie si o sursa de oua. Cu celelalte produse, daca ne referim la ulei, zahar, faina, sare etc. iti este intr-adevar necesara o sursa minima de bani sau se poate aranja un troc in care sa oferi din recolta ta care-ti prisoseste si sa obtii in schimb cele trebuincioase. Intotdeauna exista o solutie.

In topul dezavantajelor insa sta asigurarea caldurii pentru iarna. Adica a lemnelor de foc. Se pare ca desi in multe sate a ajuns reteaua cu gaz metan, cheltuielile cu acesta sunt mult mai mari decat cele pentru asigurarea lemnelor de foc.

Oricum ar fi si oricum am intoarce lucrurile, traiul la tara are din ce in ce mai multi adepti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu