duminică, 3 mai 2015

Condimente pentru slabit

Rozmarinul este un bun accelerator al metabolismului, si de aceea nu trebuie sa ezitati sa il consumati in diversele cure de slabire.

Oregano este, de asemenea un  condiment foarte des utilizat, care se poate folosi atat sub forma uscata cat si proaspata, mai ales atunci  cand doriti sa pregatiti o salata de cruditati. Compusii de baza ai oregano sunt carvacrolul si timolul. Acestia sunt dotati cu excelente proprietati antibacteriene,antivirale, antibacteriene si antifungice. Pe langa capacitatea  sa de a subtia tesutul gras, oregano mai este renumit si pentru faptul ca  poate ajuta in calmarea colitei si ajuta la buna functionare a  ficatului.

Ghimbirul este un alt condiment cu efecte benefice pentru cura de slabire, fiind considerat un adevarat antioxidant natural, datorita continutului foarte bogat in fitonutrienti si gingerol.  In compozitia lui se gasesc numeroase cantitati  de betacaroten, antioxidanti si foarte multe  substante cu un benefic rol antibacterian si antiinflamator.

Sofranul este unul dintre cele mai scumpe condimente, dar este fara doar si poate o adevarata gura de oxigen pentru  sanatate.

El este este plin de compusi unici care au rolul de a mentine serotonina si dopamina la un nivel normal. S-a dovedit stiintific, ca sofranul poate combate cu succes depresia, iar daca este consumat in mod regulat contribuie benefic in lupta impotriva aterosclerozei, bolii Alzheimer, obezitatii si a multor forme de cancer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu